Returnarea produselor

Recomandam tuturor clientilor sa consulte Politica de Retur a platformei inainte de a plasa o comanda.

Conform Ordonanței de Urgență Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative: Înainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere și fără a suportă alte costuri decât cele prevăzute la art.13 alin.(3) și art.14 din O.U.G Nr.34/2014, în termen de 14 zile calendaristice începând cu ziua în care intră în posesia fizică a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

Produsul sau produsele returnate trebuie să fie în aceeași stare în care au fost livrate (împreună cu toate accesoriile și ambalajele originale). Nu se acceptă pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri, produse care odată utilizate nu mai pot fi refolosite sau prezintă urme de folosire excesivă și/sau intervenții neautorizate etc.

Vânzătorul CRY-TECH PLACE IT are obligația de a rambursa contravaloarea produsului/produselor în maximum 14 zile calendaristice de la dată notificării acestuia de către consumator asupra deciziei sale de retragere din contract. Suma inapoiata cat si conditiile de returnare nu includ cheltuielile de transport. Art. 12 mentioneaza ca exercitarea dreptului de retragere pune capat obligatiilor partilor contractuale. Consumatorul are obligația de a furniza vânzătorului un cont bancar în care va fi returnată contravaloarea produselor. Vânzătorul va realiza rambursarea contravalorii produsului după primirea produsului vândut, verificarea acestuia și constatarea faptului că este perfect funcțional și că nu a suferit daune fizice.

In functie de producator, produsele pot fi marcate cu un sigiliu temporar, deci prezenta acestuia nu este obligatorie. Prezenta sigiliului nu este obligatorie pentru a demonstra integritatea ambalajului si continutului unui produs dar si functionalitatea acestuia. Lipsa prezentei acestuia sau deteriorarea lui nu aduce nicio limitare a dreptului de renuntare la contract.

Cumparatorul are posibilitatea de a returna produsele achizitionate prin simpla completare a formularului de mai jos in care se vor preciza datele de contact si locul de ridicare al coletului sau in mod individual, prin intermediul oricarei firme de curierat (exclus Posta Romana sau orice alt intermediar care nu beneficiaza de serviciul de livrare a produselor la adresa destinatarului), datele necesare returului fiind urmatoarele:

Nume Destinatar: SC CRY-TECH PLACE SRL
CUI: RO46034346
Adresa: Bd. Republicii 72, Baia Mare, Maramures
Cod postal: 430381
Numar telefon: +40 740 336 486

Pentru returnarea produselor utilizand serviciul oferit de catre compania noastra, dupa completarea formularului, un curier o sa va contacteze in termen de maxim 48 de ore (zile lucratoare).

Cheltuielile integrale de transport vor fi suportate de catre cumparator sau daca este utilizat serviciul oferit de catre compania noastra, acest cost va fi dedus din suma care urmeaza sa fie rambursata (19.99 RON).

Daca produsele aflate in colet nu corespund cu cele mentionate in formular, returul produselor va fi refuzat.

Politică de returnare a produselor, conform O.G. 34/2014, se aplică numai vânzărilor făcute către clienții persoane fizice.

Dacă după primirea și verificarea produsului returnat se constată de către vânzător că acesta prezintă deteriorării fizice și nu mai poate fi vândut că nou, vânzătorul își rezervă dreptul de a modifică contravaloarea produselor care trebuie returnată, această diferența fiind direct proporțională cu defecțiunea produsului.

Procedura de returnare a produselor

Exercitarea dreptului de retragere

Cumparatorul trebuie sa informeze compania CRY-TECH PLACE SRL cu privire la decizia de retragere din contract utilizand una din urmatoarele variante:

1. Contactarea vanzatorului CRY-TECH PLACE SRL la numarul de telefon +40 740 336 486 sau prin intermediul unei declaratii facute pe un mediu durabil (e-mail: [email protected]).

2. Completarea Formularului de retur.

Obligatiile care revin in sarcina CRY-TECH PLACE SRL

Rambursarea integrala a sumelor primite ca plata, inclusiv costurile livrarii (exceptand situatia in care consumatorul a ales in mod explicit un alt tip de livrare decat livrarea standard = Livrarea gratuita cu predarea personala pe raza Municipiului Baia Mare). Compania CRY-TECH PLACE nu este obligata să ramburseze costurile suplimentare în cazul în care consumatorul a ales în mod explicit un alt tip de livrare decât livrarea
standard oferită. Rambursarea sumelor se va face folosind aceleasi modalitati de plata rezonabil aplicabile (in cazul platii numerar la livrare, rambursarea se va face prin transfer in cont bancar transmis neechivoc de consumator). Indeplinirea obligatiei de rambursare se face in termen de 14 zile de la primirea cererii de retur.

Obligatiile care revin in sarcina consumatorului

Produsele sunt predate CRY-TECH PLACE SRL personal sau predate unei persoane autorizate (curier) fara intarziere nejustificata si in decurs de maxim 14 zile de la anuntarea deciziei de retragere din contract.
Consumatorul suporta toate costurile de returnare.
Consumatorul este responsabil doar în ceea ce priveşte diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor.

Returul produselor poate fi solicitat in urmatoarele cazuri:

1. Produsul livrat nu corespunde specificatiilor prezentate. Cumparatorul poate solicita returnarea acestuia pentru inlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii (daca produsul nu mai este disponibil).

2. Produs nefunctional/deteriorat in primele 48 ore dupa receptia acestuia. In cazul in care produsul achizitionat a fost livrat nefunctional sau prezinta vicii de fabricatie, acesta va fi inlocuit cu un produs functional, in urma notificarii din partea cumparatorului prin una din caile prezentate mai sus, in termen de 48 de ore de la primirea produsului. Compania CRY-TECH PLACE SRL recomanda ca verificarea si testarea produselor sa se faca in termenul specificat, de 48 de ore. Orice reclamatie ulterioara nu se ia in considerare.

3. Coletul produsului este deteriorat. Pentru coletele care prezinta deteriorari vizibile la primirea prin curier, va recomandam sa refuzati receptia lor. Pentru dovezi, coletul poate fi fotografiat si se poate intocmi un proces verbal impreuna cu reprezentantul firmei de curierat in care sa fie mentionata starea coletului din momentul livrarii. Riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor este transferat integral catre cumparator in momentul in care intra in posesia fizica a produsului. Orice reclamatie ulterioara nu va fi luata in considerare.

4. Produs livrat gresit. In cazul in care s-a produs o eroare si s-a livrat un alt produs decat cel comandat.

Pentru toate situatiile prezentate mai sus (excluzand cazul in care cumparatorul renunta la cumparare) toate costurile de retur sunt suportate de catre compania CRY-TECH PLACE SRL.

In toate cazurile de mai sus, cu exceptia celui referitor la defectele in perioada de garantie, produsele trebuie returnate in starea in care au fost primite, insotite de toate accesoriile si documentele originale(dupa caz). Deteriorarea produselor sau punerea intr-o stare ce face imposibila revanzarea lor duce la refuzarea returului.

In cazul in care au fost achizitionate mai multe produse de acelasi fel si se doreste returul la toate, comparatorul are obligatia de a se asigura ca doar unul a fost desigilat (in cazul produselor care prezinta sigiliu). Returul celorlalte produse se accepta doar daca sunt sigilate. Daca au fost desigilate mai mult de unul de acelasi fel, compania CRY-TECH PLACE SRL isi rezerva dreptul de a diminua contravaloarea fiecaruia dintre ele cu pana la 20%. Aceasta diminuare se face cu scopul repunerii la vanzare ca produs desigilat.

Selecteaza campurile care sa fie vizibile. Restul campurilor nu vor fi afisate.
  • Imagine produs
  • SKU
  • Rating
  • Pret
  • Stoc
  • Adauga in Cos
  • Descriere
  • Continut
  • Specificatii
Apasa oriunde in background pentru a ascunde bara de comparatie.
Compara